Raparperikiisseli vadelmilla
Saan joka kesä poikani pihalta raparperia ja olen tehnyt niistä yleensä piirakkaa tai kiisseliä. Tänä kesänä tein raparperikiisseliä, johon laitoin sekaan tuoreita suomalaisia vadelmia. Myös mansikat käyvät raparperikiisseliin.
![]() |
Raparperikiisseli välipalaksi. |
Keitän pestyt, kuoritut ja paloitellut raparperit sokeroidussa vedessä pehmeiksi. Ne pehmenevät aika nopeasti. Vatkaan ne käsivatkaimella hajalle.
Teen perunajauhoista ja kylmästä vedestä liuoksen, jonka valutan ohuena nauhana kiisseliin - kun kattila on nostettu hetkeksi levyltä sivuun - ja vatkaan sen kevyesti raparperiliemeen.
Sen jälkeen annan kiisselin pinnan kuplia hetken, kun kattila on levyllä.
Lisään vadelmat valmiiseen lämpimään kiisseliin pestyinä ja kokonaisina.
Jäähdytän kiisselin ja syön välipalaksi vatkatun kauravispin kera. En laita kauravispiin ollenkaan sokeria.
Tuttu kiisseli varmaan monelle! 🌻
Tykkään kaikista kipeän makeista jutuista ja raparperi on yksi suosikkini. Kiisseleitä ei oikein kukaan taida enää harrastaa ? ainakaan itse tehtynä. Mutta tuollainen kuva kiisseli kermavaahdolla on kyllä suoranaista luksusta.
VastaaPoistaJaa, en kyllä tiedä, miten yleisiä kiisselit nykyään ovat..?
PoistaEi ne ainakaan ole vaikeita tehdä, eikä kalliitakaan aineiden puolesta.
Teen joskus myös luumukiisseliä, sekin nautitaan kauravispillä.
Raparperikiisseli ja jälkiuunileipä 💕
VastaaPoistaSitä yhdistelmää en olekaan vielä kokeillut :) kiitos ideasta!
PoistaMeillä syötiin kiisseleitä lapsena melkein joka päivä ja raparperikiisseli on yksi suosikeistani. Herkullisen näköistä, nälkä tulee😋
VastaaPoistaKiitos :) millaisia muita kiisseleitä söitte?
Poista