Raparperikiisseli vadelmilla

Saan joka kesä poikani pihalta raparperia ja olen tehnyt niistä yleensä piirakkaa tai kiisseliä. Tänä kesänä tein raparperikiisseliä, johon laitoin sekaan tuoreita suomalaisia vadelmia. Myös mansikat käyvät raparperikiisseliin. 

Raparperikiisseli välipalaksi.

Keitän pestyt, kuoritut ja paloitellut raparperit sokeroidussa vedessä pehmeiksi. Ne pehmenevät aika nopeasti. Vatkaan ne käsivatkaimella hajalle. 

Teen perunajauhoista ja kylmästä vedestä liuoksen, jonka valutan ohuena nauhana kiisseliin - kun kattila on nostettu hetkeksi levyltä sivuun - ja vatkaan sen kevyesti raparperiliemeen. 

Sen jälkeen annan kiisselin pinnan kuplia hetken, kun kattila on levyllä. 

Lisään vadelmat valmiiseen lämpimään kiisseliin pestyinä ja kokonaisina. 

Jäähdytän kiisselin ja syön välipalaksi vatkatun kauravispin kera. En laita kauravispiin ollenkaan sokeria.

Tuttu kiisseli varmaan monelle! 🌻

Kommentit

  1. Todella hyvää, olen päässyt syömään tänä kesänä vain kerran raparperikiisseliä mutta sitä voisi syödä melkein joka päivä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kivat kommentit ovat tervetulleita!
Ne julkaistaan noin 24 tunnin sisällä.

Tästä etusivulle

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirppislöydöt liina ja posliinikoira

Kuvia Tampereen Tallipihalta

Tallipihan juhannus ja Finlaysonin kirkko

Kiitos vierailusta!

Free counters!

Blogin tilastot

Huomaa Sivupalkki

Blogin sivupalkki löytyy kolmen viivan takaa sivun yläreunasta. Sieltä löytyy Tunnisteet, Arkisto ja seuraamani blogit.