Raparperikiisseli vadelmilla
Saan joka kesä poikani pihalta raparperia ja olen tehnyt niistä yleensä piirakkaa tai kiisseliä. Tänä kesänä tein raparperikiisseliä, johon laitoin sekaan tuoreita suomalaisia vadelmia. Myös mansikat käyvät raparperikiisseliin.
![]() |
Raparperikiisseli välipalaksi. |
Keitän pestyt, kuoritut ja paloitellut raparperit sokeroidussa vedessä pehmeiksi. Ne pehmenevät aika nopeasti. Vatkaan ne käsivatkaimella hajalle.
Teen perunajauhoista ja kylmästä vedestä liuoksen, jonka valutan ohuena nauhana kiisseliin - kun kattila on nostettu hetkeksi levyltä sivuun - ja vatkaan sen kevyesti raparperiliemeen.
Sen jälkeen annan kiisselin pinnan kuplia hetken, kun kattila on levyllä.
Lisään vadelmat valmiiseen lämpimään kiisseliin pestyinä ja kokonaisina.
Jäähdytän kiisselin ja syön välipalaksi vatkatun kauravispin kera. En laita kauravispiin ollenkaan sokeria.
Tuttu kiisseli varmaan monelle! 🌻
Todella hyvää, olen päässyt syömään tänä kesänä vain kerran raparperikiisseliä mutta sitä voisi syödä melkein joka päivä.
VastaaPoista