Parsakaali on edullinen luonnon lääke

Parsakaali on mainio ja terveellinen lisuke aterialle. Sitä voi valmistaa höyryttämällä tai paistamalla pannulla, mutta vedessä keittäminen voi sen sijaan liuottaa siitä pois tärkeitä ravinteita.

Mausteiksi pannulla voi käyttää suolaa ja mustapippuria, ja jos tykkää valkosipulista, myös sitä. Valkosipuli itsessään on erittäin terveellistä, joten tämä yhdistelmä on super-ruokaa! 

Pilkottua parsakaalia, suolaa ja mustapippuria pannulla paistettuna.

Parsakaalia olisi terveellistä syödä päivittäin tai edes viikoittain, tässä muutama hyvä syy:
 
- Parsakaali voi ehkäistä suolistosyöpää, koska siinä on sinigriiniä, joka tuhoaa esiasteen syöpäsoluja vatsassa ja suolistossa. Parsakaali voi ehkäistä myös muita syöpäsairauksia. 

- Parsakaalen foolihappo voi ehkäistä sydänsairauksia, koska se vähentää homokysteiinin määrää.

- Parsakaali ehkäisee anemiaa, koska siinä on paljon rautaa.

- Parsakaali voi vähentää kilpirauhasen liikatoimintaa.

- Parsakaali poistaa myrkkyjä kehosta, edistää maksan toimintaa ja puhdistaa verta. 

- Parsakaali voi vähentää nivelkipuja ja kehon turvotusta, joka johtuu nesteiden kertymisestä.

- Parsakaalen magnesium ja kalsium voivat kohottaa mielialaa ja edistää hyvää unta.

- Parsakaalen B-vitamiini edistää ruoansulatusta.


Luoja on luonut luontoon paljon ihmisten terveyttä edistäviä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Meidän tehtävämme on vain syödä niitä, jotta pysyisimme terveinä. 🍈🍉🍊🍋🍌🍍🍎🍐🍒🍓🍅🌽🌾🌿

Parsakaali on edullista, se antaa kylläisyyden tunteen ja on helppo kypsentää. Suosittelen! ❤

Kommentit

  1. Onneksi parsakaali kuin myös kaikki muutkin kaalilajit ovat minun makuun ja muutenkin tykkään kaikista kasviksista niin ettei niiden käyttö ole mitenkään pakkopullaa. Esimerkiksi ennen muinoin saatoin tehdä jauhelihakastiketta pelkästään jauhelihasta ja sipulista ja nykyään lisään kaikkia kasviksia sekaan ; myös ihan makua ja väriä antamaan.
    Parsa-, kukka- ja ruusukaalit on nam :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on hyvä, että terveellinen ruoka maistuu :) Se taitaa olla myös niin, että siitä tykkää, mihin suun totuttaa.

      Poista
  2. Ilmankos rakastan syödä parsakaalia koska noissa kaikissa on minulle tärkeitä juttuja. Sairastan mm- Crohnin tautia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaisto ohjaa, kun sitä kuuntelee, ja hyvä, kun sinä kuuntelet.
      Toivon ja rukoilen sinulle terveyttä, Päivi.
      Sairaudet ovat ihan turhaa energian hukkaa. Pikaista paranemista!

      Poista
  3. Parsakaali on kyllä hyvää. Ja kukkakaali. Mutta tulee syötyä liian harvoin.

    VastaaPoista
  4. Minun lapsenlapseni pienenä nappasi parsan aina ekaksi suuhunsa lautaselta. Hänen mielestään se oli nam nam

    VastaaPoista
  5. Kaalit kuten valko-, kukka-,kyssä-, ja parsakaali ovat todella hyviä, kuten yleensäkin kaikki kasvikset. Teen tosi usein isomman satsin kasvislaatikkoa uunissa ja proteinin lähteenä on säilykepapuja ja vähärasvaista raejuustoa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva jos ehdit kommentoida. Ethän lisää linkkejä tai kaupallisia mainoksia kommenttiin, kiitos!

Suosituin artikkeli 30 päivän aikana

Lippulaskuri (venyttää sivua puhelimen näytöllä)

Free counters!

Oma mietelause v. 2000

"Kiitollisuus on avain onneen". Kiitollisuus on mielentila, joka kannattelee jokaista päivää, olosuhteista riippumatta. Se ei ole kehityksen este, tai silmien ummistamista realiteeteilta. Se ei riipu menestyksestä tai onnekkaista sattumuksista. Vaikka rakkaus on suurin voima, sekään ei menesty ilman kiitollisuutta.

Oma mietelause v. 2007

"Valo on totta, varjo häilyvää." Positiivisuus on rohkeutta nähdä valoa ja toivoa vaikeissakin tilanteissa. Elämän vastoinkäymiset tulevat ja menevät, mutta jos mieli on valoisa, ne voi voittaa ja jättää taakseen. Niin kuin aurinko on taivaalla aina ja varjot syntyvät vain siitä, että jokin este tulee auringon eteen. Varjot liikkuvat, häilyvät ja häipyvät, mutta aurinko pysyy. Niin pysyy myös Luojan rakkaus ihmisiin, vaikka joskus varjot sumentavat näkymiä.