Puolukkapiimä
Söitkö lapsena mustikkamaitoa välipalaksi? Tai syötkö edelleen? Kulholliseen maitoa laitettiin tuoreita mustikoita ja popsittiin ne ilolla nassuun. Se oli kesän paras herkku ainakin minun lapsuudessa.
Toinen helppo välipala on puolukkapiimä, sekin on tuttu jo lapsuudesta, vaikka se onkin kirpeän makuinen. Lasilliseen piimää laitan puolukoita, joko tuoreita tai pakastettuja, kuten kuvassa. Syön välipalana. En juo ollenkaan enää lehmänmaitoa, mutta piimästä en ole kokonaan vielä luopunut. Kumpaankaan välipalaan ei laiteta sokeria.
![]() |
Puolukkapiimä |
No hittolainen! Mustikkamaitoa on kyllä tullut nautittua mutta puolukkapiimä kuulostaa sellaiselta itä pitää ehdottomasti kokeilla! Jotenkin lukiessa heti ttuntui että nuo kaksi elementtiä sopivat yhteen ja koska molemmat ovat vähän happamia, niin uskon että on virkistävä vaikutus. Kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä :)
PoistaPuolukkapiinää en ole syönyt, mutta äiti paistoi kovia ruisleipäviipaleita voissa paistinpannulla ja leivän päälle laitettiin sokerilla makeutettua puolukkahilloa. Todellinen herkku.
VastaaPoistaOnkohan tuo itä-suomalaisten tapa, kun nuorena minulla oli ystävä, jonka äiti oli Karjalasta ja he laittoivat ruisleivän päälle mansikoita? Täytyy joskus kokeilla ruisleivän päälle puolukoita ja mansikoita. Kiitos vinkistä!
PoistaMinunkin Äitini on Karjalasta ja meillä syötiin paljon puolukoita. Niistä tehtiin vispipuuroa, ruispuolukkapuuroa ja sokeroitua puolukkasurvosta oli usein tarjolla ihan vain lisukkeena.Piimäpuolukat ei ole tuttuja , mutta mikä ettei :-).
VastaaPoistaSepäs sattui! Vispipuuroa minäkin olen tehnyt, silloin kun lapset olivat pieniä. Voisi tehdä taas pitkästä aikaa.
PoistaRuispuolukkapuuroa en ole tainnut maistaa, mutta varmaan hyvää, kun kerran ruis ja puolukat sopivat yhteen.