Piristävä pinaattipannari
Yhteishyvässä on pinaattipannarin ohje TÄÄLLÄ Tein sitä ensimmäisen kerran ohjeen mukaan. Siitä tuli ihan kiva, miedon makuinen ja ohut, kuten pannarit yleensä ovat. Tein seuraavalla kerralla vähän oman maun mukaan muutoksia. Se on sallittua muokata reseptejä omaan käyttöön siten, kuinka niistä itse tykkää.
Laitoin taikinaan 4 munaa (ohjeessa 3), koska tykkään kuohkeammasta pannarista yleensäkin. Suolan lisäksi laitoin pienen hyppysellisen jauhettua mustapippuria taikinaan. Tein taikinan kaurajuomaan, ohjeessa se on tehty maitoon. Muuten tein taikinan samoin kuin ohjeessa.
Puolukkasurvokseen laitoin 1,5 rkl sokeria (ohjeessa 4 rkl), minua ei puolukoiden happamuus haittaa. Sokerilla on taipumus jäädä vyötärölle, joten yritän käyttää sitä vain vähän.
Annoin pannarin kiinteytyä hetken leivinpaperin (tai folion) alla uunista ottamisen jälkeen. Nautin puolukkasurvoksen kera. Teen tätä toistekin, on nimittäin terveellistä ja helppoa ruokaa. Pannari on helpompi ja vähärasvaisempi vaihtoehto pinaattiletuille, tosin letut maistuvat asteen paremmilta.
![]() |
Pinaattipannari ja puolukkasurvos. Lisukkeena voisi olla myös kermaviiliä. |
Huomasin, että kun syö pinaattia, on pirteämpi fyysinen olo seuraavana päivänä. Siinähän on rautaa ja vaikka minulla ei ole siitä puutosta, se vaikuttaa piristävästi ja jopa mieli on pirteämpi! Voi siis sanoa, että 'pinaatti piristää'. Usein pinaattilätyt ja -pannarit ovat lapsillekin mieluista ruokaa, varmaan sen miedon maun ja pehmeän koostumuksen takia.
Sain linkin tähän reseptiin tyttäreltäni, kiitos ❤
Hyvältä näyttää, pinaattipannaria en ole koskaan tehnyt tai syönyt, mutta pinaattilättyjä tulee syötyä aika ajoin koska ne nyt vaan on hyviä.
VastaaPoistaKiitos, hyviähän ne letut on.
PoistaHyvännäköistä,pinaattia pannariin ei ole tullutkaan laitettua vaikka kaikkea kyllä muuta. Kokeiluun menee.
VastaaPoistaKiitos kommentista, uusia reseptejä on kiva kokeilla, varsinkin, jos eivät ole kovin suuritöisiä.
Poista