Tässäpä ohje, kuinka taitellaan servetistä Lootuskukka. Servetti, eli lautasliina, katetaan kahvi- tai ruokakattauksen kaunistukseksi ja sillä voi pyyhkiä suun ruokailun jälkeen. Tämä kukkataittelu käy myös vaikka kouluikäisille lapsille sadepäivän puuhaksi ja se kehittää sorminäppäryyttä. Kovasta paperista tämä ei ehkä onnistu niin hyvin kuin servettipaperista.
Servetin väri valitaan yleensä muuhun kattaukseen ja pöytäliinaan sopivaksi. On makuasia, sopiiko kukkaservettiin yksivärinen vai kuviollinen lautasliina. Nämä ohjeen taittelut on tehty kahviserveteillä, jotka ovat pienempiä kuin ruokaservetit.
Taittelin nämä nopeasti, mutta jos haluaa tehdä täydellisiä kukkia, kannattaa käyttää aikaa siihen, että tekee taitoksista täsmällisiä. Kukan keskelle voisi asettaa vaikka paperipäällysteisen karkin tai konvehdin, kun servetin kattaa pöytään.
 |
Lootuskukkia serveteistä. |
OHJE
Avaa servetti ja aseta se pöydälle nurinpäin, kuva 1.
 |
Kuva 1 |
Taita jokainen kulma keskikohtaan päin kuten kuvassa 2.
 |
Kuva 2. |
Taita kulmat samoin toiseen kertaan samalta puolelta servettiä, kuten kuvassa 3.
 |
Kuva 3. |
Käännä servetti pöydällä taitettu puoli alaspäin.
Pidä kiinni keskeltä, ettei taitokset avaudu. Kuva 4.
 |
Kuva 4. |
Taita nyt tältä puolelta kulmat keskikohtaan päin. Kuva 5.
Lusikka painaa keskikohtaa alas kuvauksen ajan.
Paina itse sormilla keskikohtaa, ettei taitokset ponnahda auki.
 |
Kuva 5. |
Kuvassa 6. näkyy nurja puoli edellisten taitosten jälkeen.
Pidä edelleen kiinni keskikohdasta, ettei taitteet avaudu.
Seuraava vaihe on paras tehdä niin, että nostaa kukan pois pöydältä.
Nuo kuvassa näkyvät taitteet nostetaan terälehdiksi ja se on paras tehdä kukka oikein päin.
Katso valmista kukkaa, miltä se näyttää.
 |
Kuva 6. |
Seuraavassa kuvassa 7. näkyy nurja puoli edellisten terälehtien nostojen jälkeen.
Nosta vielä nuo kuvassa näkyvät taitteet kukan oikealle puolelle lehdiksi.
Kun nostat terälehtiä ja näitä lehtiä varoen ylöspäin ja painat keskikohtaa alas,
kukka pysyy nyt itsestään koossa.
 |
Kuva 7. |
Valmis!
Kiitos kivasta vinkistä! Sitä uler aina taiteltua nuo servetit samalla lailla eli mahdollisimman yksinkertaisesti.
VastaaPoistaOle hyvä :)
PoistaTuttu lootuksenkukka, jonka opettelin aikoinaan opiskelemassa ollessani.
VastaaPoistaKyllä varmasti on joillekin tuttu, mutta ei kaikille.
Poista