Omenapannari kaurajuomasta - Ohje
Kaurajuomaa voi käyttää leivonnaisiin kuten maitoa. Olen tehnyt esim. pullaa kaurajuomasta ja maku ei juurikaan eroa maitoon leivotusta pullasta. Nyt tyhjensin pakasteesta omenalohkoja, joita sain poikani omenapuusta viime kesänä. Pakastin ne niin, että lohkoin pestyt omenat ja ripottelin niihin sokeria.
Perinteiseen omenapiirakkaan täytyy laittaa aika paljon sokeria ja rasvaa, mutta pannariin riittää vähempikin ja se valmistuu nopeammin. Ehkä jokaisella on pannukakun ohje ulkomuistissa, mutta laitan oman ohjeeni tähän. Pannarista tulee paksuhko ja mehevä, jos vuoka on ohjeen kokoinen.
OMENAPANNARIN OHJE
5 dl kaurajuomaa, esim. Kotimaista tai Fazer Aito
3 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
0,5 tl suolaa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sokeroituja omenalohkoja
rasvaa uunivuoan voiteluun
Lisää kaurajuomaan kananmunat ja vatkaa hiukan. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa vehnäjauhot muiden aineiden joukkoon vähitellen.
Uunivuoka noin 25 x 21 cm tai pyöreä suunnilleen saman kokoinen.
Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada taikina vuokaan.
Aseta sokeroidut omenalohkot löysän taikinan päälle vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes pinta hiukan ruskistuu ja taikina tiivistyy.
Nauti lämpimänä kylmän kaurajuoman tai maidon kanssa.
![]() |
Omenapannari on parasta lämpimänä 😋 |
Kiitos kivasta ohjeesta,pitää kokeilla.😋 en ole omenapannaria ennen tehnytkään.
VastaaPoistaKiva, toimii myös maidolla tuo ohje, mutta kaurajuomassa on se hyvä puoli, että se säilyy jääkaapissa kauemmin kuin maito ja käy myös niille, joille maito ei sovi.
Poista