Helppo smetanaseiti purjolla
Seitipakasteissa on eroja, jotkut maistuvat hyviltä ja meheviltä, jotkut sitkeiltä ja vähän väkeviltä. Kokeilemalla eri valmistajien tuotteita löytyy sopivin kalapakaste. Lohi ja muut arvokalat ovat kalliita, mutta seiti on edullisempaa arkeen.
Tämä on helppo uuniruoka keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa nautittavaksi. Lisukkeena voi syödä raikasta vihersalaattia tai porkkanaraastetta.
![]() |
| Smetanaseiti lautasella. Maistuu paremmalta kuin näyttää 😋 |
SMETANASEITI noin 2 - 4 hengelle
400 g pakasteseitiä sulatettuna
0,5 - 1 purjosipulia viipaloituna
1 prk (120 g) smetanaa
0,5 - 1 tl suolaa, parhaiten levittyy sirottimella
hienonnettua tilliä
2 tomaattia tai 4 - 6 kirsikkatomaattia viipaleina - ohje toimii myös ilman tomaattia
Voi kokeilla myös oreganoa, basilikaa, sitruunamehua tai rakuunaa mausteina.
VALMISTUS - kestää noin tunnin alkaen sulatuksesta valmiiseen kalaan
Nosta seitipalat huoneenlämpöön sulamaan noin 30-45 minuutiksi ennen valmistusta.
(Jos kalan laittaa uuniin suoraan pakasteesta jäisenä, smetana valuu vuoan pohjalle uunissa.)
Leikkaa smetana vinottain viipaleiksi. Lado seitipalat lomittain voideltuun uunivuokaan.
Mausta kala suolalla ja tillillä ja mahdollisesti muilla mausteilla.
Lado kalan päälle puhdistetut ja viipaloidut tomaatit ja purjorenkaat.
Notkista smetana sekoittamalla sitä lusikalla. Lusikoi se kalan päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes kala on kauttaaltaan pehmeää haarukalla kokeillen. Paiston loppuvaiheessa voi vuoan peittää foliolla, ettei pinta ruskistu liikaa.
![]() |
| Smetanaseiti menossa uuniin. Tässä paloja ei ole viipaloitu. Viipalointi nopeuttaa kypsymistä. |
![]() |
| Edulliset ainekset. |




Kommentit
Lähetä kommentti